150γρ. μπλε τυρί (blue cheese)
125ml κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές μαγιονέζα
1-2 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για δέκα λεπτά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μαγιονέζα και θρυμματισμένο εντελώς το μπλε τυρί. Ανακατεύουμε και ανάλογα με το πόσο συμπαγές θέλουμε να είναι το ντιπ μας προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα. Ανακατεύουμε και φυλάσσουμε στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι να το σερβίρουμε. Το ντιπ με μπλου τσιζ συνοδεύεται άριστα με κριτσίνια, ψωμί, παξιμάδια, αλλά και με φρέσκα λαχανικά, ακόμη και φρούτα (μήλο, αχλάδι κτλ).