Εύκολο παγωτό μόκα με φυτική σαντιγύ και ζαχαρούχο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Εύκολο παγωτό μόκα με φυτική σαντιγύ και ζαχαρούχο

Μια συνταγή με φυτική σαντιγύ και ζαχαρούχο γάλα για εύκολο και γρήγορο σπιτικό παγωτό!

Γράφει: Matia Gr
Εύκολο παγωτό μόκα με φυτική σαντιγύ και ζαχαρούχο
Mocha
Υλικά:

1 γάλα ζαχαρούχο
1 γάλα εβαπορέ (όχι αραιωμένο)
1 φυτική σαντιγί ερμόλ
2 – 3 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ

Εκτέλεση:

Στο μπωλ όπου θα καταψύξουμε το παγωτό, χτυπάμε με το μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 περίπου λεπτά έτσι ώστε να αφρατέψει και να αυξηθεί ο όγκος της. Κατόπιν ρίχνουμε αργά αργά το ζαχαρούχο συνεχίζοντας να χτυπάμε στη μεγάλη ταχύτητα. Διαλύουμε το νες καφέ μέσα στο εβαπορέ και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπωλ. Τα χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά και κατόπιν βάζουμε το μπωλ στη κατάψυξη. Μετά από μιάμιση – δύο ώρες βγάζουμε και ξαναχτυπάμε για να γίνει πιο αφράτο. Η ποσότητα του νες καφέ είναι ενδεικτική. Μπορείτε να την αυξομειώσετε ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο.
Επίσης αν στο μείγμα μας προσθέσουμε έναν έως δύο κρόκους αυγών το παγωτό μας δεν κρυσταλλιάζει καθόλου. Δεν αλλάζει τη γεύση του παγωτού αλλά θα πρέπει να προσέξουμε να είναι φρέσκα τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.