Πατάτες καρδιές .: Γιορτή των Ερωτευμένων - Αγίου Βαλεντίνου .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πατάτες καρδιές

Μια συνταγή για να φτιάχνετε καρδούλες πατάτας και να διακοσμείτε με αυτές το τραπέζι σας, εκδηλώνοντας συγχρόνως την αγάπη σας!

Γράφει: Matia Gr
Πατάτες καρδιές
Υλικά:

4 μεγάλες πατάτες
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Καλύπτουμε καλά το πιάτο με διαφανή μεμβράνη (wrap) και ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χονδρές φέτες. Με το κουπ πατ σε σχήμα καρδούλας κόβουμε από την κάθε φέτα όσο περισσότερες καρδιές μπορούμε. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε λίγο ελαιόλαδο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και με αυτό περιχύνουμε τις καρδούλες πατάτας και τις ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ραντίζοντας τις πατάτες μας (πρέπει να είναι σε μια στρώση) με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Εάν χρειάζεται γυρίζουμε τις καρδούλες να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά. Οι καρδούλες πατάτας μας είναι έτοιμες νόστιμες και ευπαρουσίαστες!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.