Πίτσα, του Ορφέα .: Απόκριες .: Ματιά
 

Πίτσα, του Ορφέα

Σπιτική πίτσα από τα χεράκια σας με τη συνταγή του καλού μας φίλου του Ορφέα!

Γράφει: Matia Gr
Πίτσα, του Ορφέα
Υλικά για την ζύμη:

1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
6 κουταλάκια του γλυκού λάδι ή 1/4 φλυτζάνι
2 + 1/2 φλυτζάνια ζεστό νερό (ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ)
1/4 φλυτζάνι χλιαρό γάλα

Εκτέλεση:

Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το νερό και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Την αφήνουμε για 60 λεπτά σκεπασμένη για να φουσκώσει. Κατόπιν την χωρίζουμε σε 6 μέρη, που το κάθε ένα αποτελεί την βάση από μία πίτσα. Εγώ τα 5 κομμάτια τα έβαλα στην κατάψυξη για να τα βγάζω ένα – ένα. Ανοίγουμε στο μέγεθος του ταψιού μας ένα χοντρό φύλλο και το απλώνουμε στο ταψάκι μας που έχουμε αλευρώσει!!!
ΤΑ ΥΛΙΚΑ για την γέμιση της πίτσας μας προέρχονται από την όρεξή μας και το ψυγείο μας!!! Αφού τα βάλουμε πάνω στο ζυμάρι την βάζουμε χαμηλά στον φούρνο στους 250 βαθμούς για 10 έως 15 λεπτά ανάλογα τα υλικά της γέμισης. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Την συνταγή αυτή, καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.