2 κιλά χόρτα (σπανάκι, μπαζί, σέσκουλο, τσουκνίδα, και ό,τι άλλο σας αρέσει)
1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
2 ξερά κρεμμύδια
1 κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
Αλάτι, πιπέρι
Νερό από τα χόρτα
Ζεματίζουμε τα χόρτα μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με μισή κούπα ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε τα χόρτα μας αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το καλαμποκίσιο αλεύρι και το ανακατεύουμε με το νερό όπου βράσαμε τα χόρτα (ρίχνουμε σιγά σιγά νερό ώστε να γίνει ένα μείγμα σφιχτό όχι υδαρή) και ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μισή από την μισή κούπα λαδιού που έχουμε. Σε ένα ταψί αλειμμένο με το υπόλοιπο λάδι, στρώνουμε με τα χέρια μας λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα του καλαμποκιού σαν χοντρή βάση σε όλο το ταψί. Επάνω βάζουμε τα χορταρικά μας και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα καλαμποκιού τα χόρτα μας. Έχει λίγη δουλίτσα είναι μια εξαιρετική από άποψη υγείας και νοστιμιάς πίτα. Νηστίσιμη αλλά προσθέτοντας τυρί γίνεται και αρτύσιμη.
Αυτή τη συνταγή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!