Ποντικάκι μεθυσμενάκι .: Απόκριες .: Ματιά
 

Ποντικάκι μεθυσμενάκι

Ένα μεθυσμένο ποντικάκι έρχεται στο τραπέζι σας για να κλέψει την παράσταση με την ομορφιά και τη νοστιμιά του! Δεν νομίζω να έχετε τίποτα γατούλες τριγύρω;

Γράφει: Matia Gr
Ποντικάκι μεθυσμενάκι
Υλικά:

Λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης
Στρογγυλά αλμυρά κρακεράκια
Τρίγωνα τυράκια
Ζαμπόν
Ντομάτα
Μαυροσούσαμο

Εκτέλεση:

Βράζουμε το λουκάνικο Φρανκφούρτης, το στεγνώνουμε καλά και το κόβουμε σε λεπτές ροδελίτσες για να γίνουν τα αυτάκια του άταχτου ποντικού μας. Κόβουμε πολύ λεπτή λωρίδα ζαμπόν για να γίνει η ουρά του. Κόβουμε με ένα καλαμάκι (αναψυκτικού) την ντομάτα ώστε να γίνει στρογγυλή μυτούλα. Βάζουμε σε δίσκο τα αλμυρά κρακεράκια, πάνω τους το τυράκι, τοποθετούμε προσεκτικά τα ματάκια από μαυροσούσαμο (βοηθάει μια λαβίδα ή στην ανάγκη ένα πεντακάθαρο τσιμπιδάκι φρυδιών), τα αυτιά, τη μύτη και τέλος μπήγουμε το ζαμπόν-ουρά του ποντικού μας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.