Πως φτιάχνουμε τυρί και γιαούρτι, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Συνταγές .: Ματιά
 

Πως φτιάχνουμε τυρί και γιαούρτι, από τον Γέροντα Παρθένιο

Πως φτιάχνουμε τυρί και γιαούρτι, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Πως φτιάχνουμε τυρί και γιαούρτι, από τον Γέροντα Παρθένιο
Πως φτιάχνουμε τυρί και γιαούρτιΠως φτιάχνουμε τυρί και γιαούρτι

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

Γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο
Λεμόνια
Γιαούρτι πρόβειο

Εκτέλεση:

Τυρί:
Για κάθε κιλό γάλα χρειαζόμαστε 2 λεμόνια. Κάθε κιλό γάλακτος θα μας βγάλει γύρω στα 150γρ. τυρί. Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βράζουμε το γάλα μας και το αφήνουμε κατόπιν να πέσει η θερμοκρασία του στους 60 περίπου βαθμούς. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφριά. Το βάζουμε να πάρει μια βράση με πολύ προσοχή γιατί κολλάει εύκολα. Με μια τρυπητή κουτάλα ή ένα σουρωτήρι βγάζουμε το πηγμένο γάλα και το βάζουμε σε μια τσαντίλα, και το κρεμάμε κάπου να σουρώσει. Σε λίγες ώρες το βγάζουμε από τη τσαντίλα το βάζουμε σε άλμη και σε 3-4 ημέρες θα είναι έτοιμο να το φάμε.
Γιαούρτι:
Για 2 κιλά γάλα θα χρειαστούμε ένα γιαούρτι πρόβειο 250 γραμμαρίων. Βράζουμε το γάλα μας και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του στους 60 περίπου βαθμούς. Ρίχνουμε το γιαούρτι μας στο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Σε τρεις ώρες περίπου το γιαούρτι μας θα είναι έτοιμο!

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.