Πώς βράζουμε ή ψήνουμε τα κάστανα .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πώς βράζουμε ή ψήνουμε τα κάστανα

Μια νόστιμη φθινοπωρινή λιχουδιά, αρκεί να… προσέχει όποιος βγάζει τα κάστανα από την φωτιά!

Γράφει: Matia Gr
Πώς βράζουμε ή ψήνουμε τα κάστανα
Υλικά:

Κάστανα

Εκτέλεση:

Πώς βράζουμε τα κάστανα:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό. Πώς χαράζουμε τα κάστανα; Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε δύο μικρούς σταυρούς στα πλάγια κάθε κάστανου και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό που βράζει. Είναι έτοιμα περίπου σε είκοσι λεπτά. Πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά δοκιμάζουμε ένα αν έχει βράσει καλά.
Τα βγάζουμε ένα-ένα και τα καθαρίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να μην καιγόμαστε. Αλλιώς μπορούμε να τα βάλουμε μέσα σε κρύο νερό.

Πως ψήνουμε τα κάστανα:

Για να ψήσουμε τα κάστανα στο τζάκι ή στο μάτι της κουζίνας πρέπει πρώτα (αφού τα πλύνουμε) να τα χαράξουμε με ένα μαχαίρι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (αλλιώς θα σκάσουν) και στις δύο πλευρές τους σε σχήμα σταυρού. Για να ψήσουμε στο μάτι της κουζίνας χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μέσα του βάζουμε τα κάστανα και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας τα και από τις δύο πλευρές.
Για να τα ψήσουμε στο τζάκι, πρέπει αφού έχει κάψει καλά το τζάκι μας, να καθαρίσουμε με την τσιμπίδα ένα μέρος που είχε πριν κάρβουνα. Πάνω εκεί βάζουμε τα κάστανά μας. Ψήνονται σχετικά γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να τα γυρίσουμε.
Πάντα είναι απαραίτητος κάποιος για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.