Πράσα στιφάδο στη γάστρα, της Χριστίνας Ν. .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πράσα στιφάδο στη γάστρα, της Χριστίνας Ν.

Μαγειρέψτε μαζί μας ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο πιάτο: Πράσα στιφάδο στη γάστρα. Την συνταγή μας έστειλε η Χριστίνα Ν. την οποία και ευχαριστούμε πολύ

Πράσα στιφάδο στη γάστρα, της Χριστίνας Ν.
Υλικά:

1 κιλό πράσα
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
4 μέτριες πατάτες
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Λίγους κόκκους μπαχάρι και γαρίφαλο
1 ξυλάκι κανέλλα
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
1/2 κούπα λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα πράσα και τις πατάτες. Κόβετε τα πράσα σε μπαστουνάκια μεγέθους ενός δακτύλου και τις πατάτες κυδωνάτες χονδρές και τις τοποθετείτε στη γάστρα. Στη συνέχεια κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα αναμιγνύετε όλα μαζί. Προσθέτετε το χυμό και τον πελτέ της ντομάτας, τα μπαχαρικά, το ξύδι και το λάδι μαζί με μισό νεροπότηρο νερό, το αλατοπίπερο και τέλος το κύμινο. Τοποθετείτε τη γάστρα στο φούρνο και την ξεχνάτε… για 2 ώρες στους 180 βαθμούς με αέρα.

Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος αφορά πήλινη γάστρα. Αν έχετε εμαγιέ γάστρα ο χρόνος είναι μικρότερος, η νοστιμιά όμως ίδια!!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Ν. και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.