Προετοιμασία για το χειμώνα .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Προετοιμασία για το χειμώνα

Η προετοιμασία για το χειμώνα άρχισε… Σάλτσα δεν κάνω να σας πω την αλήθεια… αλλά έχω φίλες που με γεμίζουν βάζα και βαζάκια…

Γράφει: Λιλίκα
Προετοιμασία για το χειμώνα

Κολοκυθάκια έτοιμα για γέμισμα για την κατάψυξη και μελιτζάνες για παπουτσάκια, μουσακά αλλά κ έτοιμη μελιτζανοσαλάτα…

Τα κολοκύθια τα πλένω, τα ξύνω, τα αδειάζω κ τα αφήνω να στεγνώσουν. Τα μοιράζω σε δίσκους να παγώσουν το κάθε ένα μόνο του, να μην ακουμπά σε άλλο κ αφού παγώσουν τα βάζω 10-10 σε σακούλες κ πάλι κτψξ. Όταν θέλω να τα γεμίσω το χειμώνα, ετοιμάζω το γιουμίδι* και όπως είναι παγωμένα τα γεμίζω κ τα βράζω.

Τις μελιτζάνες τις τηγανίζω, τις βάζω στο σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά τα λάδια κ σε τάπερ ποσότητες ίσα για έναν μουσακά ή παπουτσάκια.

Για τη μελιτζανοσαλάτα, ψήνω τις μελιτζάνες, τις αδειάζω, τις ραντίζω με χυμό από λεμόνι για να μην μαυρίσουν κ τις αφήνω 5-6 ώρες στο σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά. Χωρίζω μερίδες για σαλάτα σε σακουλάκια κ βάζω κτψξ. Όταν θέλουμε μελιτζανοσαλάτα το χειμώνα, ξεπαγώνω από βραδύς και τη φτιάχνω βάζοντας, λάδι, αλάτι, ξύδι, σκόρδο μπόλικο και μαϊντανό φρέσκο.

Ο χειμώνας στην Περιστερά είναι βαρύς και μακρύς για αυτό κ εμείς σαν των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουμε, μαγειρεύουμε…

Καλό μεσημέρι σε όλη την παρέα…

*γιουμίδι = γέμιση

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.