Ψωμάκια, της Λιλίκας .: Ζύμες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ψωμάκια, της Λιλίκας

Γίνεται ένα υπέροχο κίτρινο συμπαγές ψωμάκι που δεν τρίβεται… επίσης είναι υπέροχο ψημένο σε τοστ! 12 ψωμάκια! Φρεσκοζυμωμένα και λαχταριστά! Με κίτρινο σκληρό αλεύρι!

Γράφει: Λιλίκα
Ψωμάκια, της Λιλίκας
Υλικά:

2 κιλά κίτρινο σκληρό αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ ηλιέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. αλάτι
Νερό χλιαρό όσο πάρει

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε στη μέση μια λακκούβα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και σιγά σιγά το χλιαρό νεράκι. Ζυμώνουμε ρίχνοντας νεράκι μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Το νερό είναι περίπου 1200γρ. Κόβουμε ζυμαράκια 350γρ. και κάνουμε πλαστούδια. Τα βάζουμε στο ταψί με απόσταση και τα αφήνουμε μία ώρα σκεπασμένα να φουσκώσουν. Ψήνουμε στις αντιστάσεις περίπου μία ώρα!

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.