Ριγκατόνι τρικολόρε πόλο, της Μαρίας .: Διεθνής Κουζίνα .: Ματιά
 

Ριγκατόνι τρικολόρε πόλο, της Μαρίας

Η Ιταλική κουζίνα είναι συνώνυμη με τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε “ριγκατόνι τρικολόρε” με την συνταγή που μας έστειλε η Καραμανώλη Μαρία και φέρτε την Ιταλία στο τραπέζι σας

Γράφει: Matia Gr
Ριγκατόνι τρικολόρε πόλο, της Μαρίας
Υλικά:

4 φιλετάκια κοτόπουλου
2 κρέμες γάλακτος κατά προτίμηση light
1 κρεμμύδι
1 κούπα λευκό ξηρό οίνο
6 φέτες μπέικον
2 κύβους λαχανικών maggi
400 γραμμάρια ριγκατόνι τρικολόρε

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια (ριγκατόνι) και ρίχνουμε αλάτι και λίγο λαδάκι για να μην κολλήσουν. Σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε να βράσουν για να μην διαλυθεί το σχήμα τους και ανοίξουν.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον, αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε. Αφού πάρουν χρώμα ρίχνουμε και το κοτόπουλο αφού επίσης το έχουμε ψιλοκόψει και τα κυβάκια λαχανικών. Αφού τσιγαριστεί και το κοτόπουλο ρίχνουμε μια κούπα λευκό ξηρό οίνο και αφήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να το πιει. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ταυτόχρονα τα ριγκατόνι αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει. Ανακατεύουμε το μίγμα μας στο τηγάνι και σερβίρουμε. Μπορείτε να ρίξετε από πάνω και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Και έχετε φτιάξει ένα υπέροχο πιάτο όπως το σερβίρουν στα ιταλικά εστιατόρια.
Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Καραμανώλη Μαρία, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.