Ριζότο με κουνουπίδι και σταφίδες, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Ριζότο με κουνουπίδι και σταφίδες, από τον Γέροντα Παρθένιο

Ριζότο με κουνουπίδι και σταφίδες, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Ριζότο με κουνουπίδι και σταφίδες, από τον Γέροντα Παρθένιο

https://www.youtube.com/watch?v=IuJQQyNrZrc

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1 μικρό κουνουπίδι
1 πράσο
2 κρεμμύδια ξερά
2 ντομάτες τριμμένες
150γρ. σταφίδες μαύρες
250γρ. ρύζι για ριζότο
100γρ. κρασί λευκό
Λίγο δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να κάψει. Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Εντωμεταξύ έχουμε βάλει τις σταφίδες μας σε κρασάκι να φουσκώσουν. Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας στο τηγάνι για να τα τσιγαρίσουμε. Ανοίγουμε τις ροδέλες του πράσου και το ρίχνουμε κι αυτό στο τηγάνι μας. Κόβουμε το κουνουπίδι μας σε μικρές φουντίτσες, ενώ που και που ανακατεύουμε το περιεχόμενο του τηγανιού να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το κρασάκι με τις σταφίδες. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κουνουπίδι στο τηγάνι, ρίχνουμε αλάτι και το ρύζι μας. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο και πιπεράκι στο πιάτο μας.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

  Σούπα πολωνέζικη (ιδανική για παιδάκια), της Ελένης
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.