Ρύζι με φιδέ, της Λιλίκας .: Vegan .: Ματιά
 

Ρύζι με φιδέ, της Λιλίκας

Για τα πεθαμένα… Τα συγχωρεμένα… Πριν να σε χορτάσουνε τα μάτια μου, σε άρπαξε θαρρείς το λεωφορείο… κι έμεινα να κοιτώ, καθώς χανόσουνα… κι έφτανε ως το κόκκαλο το κρύο… 9 ημέρες.

Γράφει: Λιλίκα
Ρύζι με φιδέ, της Λιλίκας
Υλικά:

1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα
4 χούφτες φιδέ
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
Κανέλα
Σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι θέλουμε 3 ποτήρια νερό. Το βράζουμε μαζί με 1 ποτήρι ζάχαρη. Καθώς βράζει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα και ανακατεύουμε να φουσκώσει. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε σπορέλαιο και τσιγαρίζουμε 4 χούφτες φιδέ να κοκκινίσουν καλά και τον ρίχνουμε στο βρασμένο ρύζι και 2 βανίλιες στο τέλος για να μείνει το άρωμα.
Μόλις ρίξετε το φιδέ μέσα στο ρύζι πολύ προσοχή γιατί τσιτσιρίζει. Σβήνουμε το μάτι αφού χυλώσει και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 2 ώρες και μετά σερβίρουμε με κανέλα!

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

  Μυζηθρόπιτα με μέλι, από τον Γέροντα Παρθένιο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.