Σαλάτα μπρόκολο στον ατμό .: Διαβητικών .: Ματιά
 

Σαλάτα μπρόκολο στον ατμό

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι το μπρόκολο περιέχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά. Μαγειρέψτε το στον ατμό για να επωφεληθείτε τα μέγιστα από την βρώση του.

Γράφει: Matia Gr
Σαλάτα μπρόκολο στον ατμό
Υλικά:

1 κιλό μπρόκολο
2 λεμόνια
3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τα φύλλα. Κόβουμε μια ικανή εξωτερική στρώση από τους κορμούς των μπουκέτων ώστε να μείνει πίσω το τρυφερό μόνο μέρος τους. Βάζουμε τα “πευκάκια” του μπρόκολου στον ατμομάγειρα και τα βράζουμε στον ατμό για 45 λεπτά της ώρας. Εντωμεταξύ σε ένα φλυτζάνι ανακατεύουμε τον χυμό των λεμονιών, τις σκελίδες του σκόρου (αν θέλουμε) ψιλοκομμένες, το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σταθούν. Μόλις γίνει το μπρόκολο, το βγάζουμε σε σαλατιέρα και έτσι όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με το περιεχόμενου του φλυτζανιού. Καλή σας όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.