Σαλιγκάρια για την κουζίνα, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σαλιγκάρια για την κουζίνα, από τον Γέροντα Παρθένιο

Σαλιγκάρια για την κουζίνα, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Σαλιγκάρια για την κουζίνα του Πατέρα ΠαρθένιουΣαλιγκάρια για την κουζίνα του Πατέρα Παρθένιου

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

Σαλιγκάρια
Αλεύρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ζωντανά σαλιγκάρια σε ένα πλαστικό τελάρο που έχουμε βάλει στο κάτω μέρος του εξωτερικά ένα χαρτόκουτο. Τους ρίχνουμε αλεύρι και τα αφήνουμε για μια εβδομάδα, σκεπασμένα με σήτα ή κάτι παρόμοιο για να παίρνουν αέρα και να μην φύγουν από το τελάρο.
Μετά από αυτές τις μέρες τα βράζουμε σε νερό που έχουμε ρίξει αλάτι και ξύδι. Τα βράζουμε 3-4 φορές (αλλάζοντας νερό) μέχρι να σταματήσει το νερό να έχει χρώμα και να είναι διαυγές. Μετά μπορούμε να τα μαγειρέψουμε ή να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.