Σάλτσα κρασιού (για ψάρι) .: Σάλτσες .: Ματιά
 

Σάλτσα κρασιού (για ψάρι)

Υλικά: 1 φλιτζάνι λευκό κρασί 2 κουταλιές βιτάμ 1 κουταλιά κορν φλάουρ 1 λεμόνι Εκτέλεση: Κόβουμε το λεμόνι στη μέση. Σε τρίφτη ξύνουμε τη φλούδα του μισού λεμονιού και κρατάμε το ξύσμα. Στύβουμε το […]

Γράφει: Matia Gr
Σάλτσα κρασιού (για ψάρι)
Υλικά:

1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές βιτάμ
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το λεμόνι στη μέση. Σε τρίφτη ξύνουμε τη φλούδα του μισού λεμονιού και κρατάμε το ξύσμα. Στύβουμε το ίδιο κομμάτι λεμονιού και κρατάμε το χυμό του. Σε ένα μπωλ διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο κρασί μας. Όταν διαλυθεί καλά ρίχνουμε το βιτάμ που έχουμε λιώσει από πριν. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύοντας ρίχνουμε μέσα το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το βράζουμε για λίγο έως ότου πήξει η σάλτσα μας. Εάν θέλουμε το μισό λεμόνι που μας έχει περισσέψει το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στη σάλτσα μας μαζί με το ξύσμα και το χυμό.

  Πρασόσουπα βελουτέ
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.