
250ml γάλα
3 κουταλιές κακάο σκόνη
60-80γρ. σοκολάτα τριμμένη
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές αλεύρι
75γρ. βούτυρο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε. Ανάβουμε τη φωτιά και με ξύλινη σπάτουλα ή και μπαστούνι κοπής ανακατεύουμε συχνότατα το μείγμα μας. Όταν βράσει και σφίξει η κρέμα μας την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου ένα τέταρτο της ώρας. Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε λεπτές φλούδες και ανακατεύουμε. Τρίβουμε και την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.