Σπιτικό αλάτι σέλερυ .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σπιτικό αλάτι σέλερυ

Ένα αλάτι διαφορετικό από όλα τα άλλα! Ένα αλάτι με άρωμα και γεύση από το σέλερυ που πάει παντού και χαρίζει σε όλα τα φαγητά τη νοστιμιά του! Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Σπιτικό αλάτι σέλερυ
Υλικά:

1 ματσάκι σέλερυ
Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε μόνο τα φύλλα του σέλερυ. Παίρνουμε λοιπόν όλα τα φύλλα και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα τινάζουμε που και που μέχρι να στραγγίξουν καλά. Τέλος τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα στεγνώνουμε εντελώς ταμπονάροντάς τα από πάνω με ένα άλλο χαρτί κουζίνας. Στρώνουμε σε ενιαίο στρώμα τα φύλλα σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 7-10 λεπτά (θέλουμε να γίνουν στεγνά και τραγανά και όχι να πάρουν χρώμα καστανό). Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς τα φύλλα. Με τα δάχτυλά μας τρίβουμε τα φύλλα (θα πρέπει να είναι πολύ εύθρυπτα) και τα ανακατεύουμε με αλάτι. Αν κάποιο μέρος των φύλλων δεν είναι εύθρυπτο και ξερό τότε το απομακρύνουμε από τα άλλα. Βάζουμε ίση ποσότητα φύλλων σέλινου με αλάτι και φυλάσσουμε σε βάζο που να κλείνει αεροστεγώς. Συχνά πυκνά ανακινούμε το βάζο για να ανακατεύεται το μείγμα μας.
Οι χρήσεις του; Πάει παντού! Σε σαλάτες, σε μακαρόνια, σε ομελέτες, σε ψητά, σε σάντουιτς, σε τζατζίκι και άλλα πολλά!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.