Σταφιδόψωμα με φασκόμηλο, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σταφιδόψωμα με φασκόμηλο, από τον Γέροντα Παρθένιο

Σταφιδόψωμα με φασκόμηλο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. κίτρινο αλεύρι
200γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά
2 κ.σ. γλυκάνισο
200γρ. σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε κρασί
1 κ.σ. μέλι
Φασκόμηλο βρασμένο όσο πάρει

Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα βάζουμε τη μαγιά, λίγο αλεύρι, λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Αφήνουμε τον χυλό αυτό μισή ωρίτσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, και νεράκι που έχουμε μέσα του βράσει φασκόμηλο. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μας ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γλυκάνισο, τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Θέλουμε να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Με το ζυμάρι μας πλάθουμε σταφιδόψωμα, τα τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με μέλι διαλυμένο στο νερό του φασκόμηλου, τα σταυρώνουμε και τα ψήνουμε για 50 λεπτά της ώρας.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.