Τουρσάκι μελιτζανάκι, της Λιλίκας .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τουρσάκι μελιτζανάκι, της Λιλίκας

Τουρσάκι μελιτζανάκι. 6η και τελευταία δόση τουρσάκι μελιτζανάκι… Για το σπίτι μας αυτή τη φορά… Τα προηγούμενα φτιάχτηκαν, μοιράστηκαν, σε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους!

Γράφει: Λιλίκα
Τουρσάκι μελιτζανάκι, της Λιλίκας
Υλικά:

Μελιτζάνες
Καρότα
Πιπεριές
Μαϊντανό
Σέλινο
Σκόρδο
Λάχανο
Λεμόνια
Ξυνό
Ζάχαρη
Αλάτι χοντρό
Ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε και τις βάζουμε στο νερό από βραδύς. Αλλάζουμε 4-5 νερά. Τις βάζουμε να ζεματιστούν και τις στραγγίζουμε. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καρότα, πιπεριές, μαϊντανό, σέλινο, πολύ σκόρδο, λαχανο. Βάζουμε τα λαχανικά να βράσουν ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα λαχανικά και κρατάμε το νερό. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις δένουμε με κοτσάνια από σέλινο που τα έχουμε βράσει και αυτά να μαλακώσουν. Στρώνουμε σε ένα τάπερ. Από το νερό που έβρασαν τα λαχανικά, κρατάμε δύο κιλά, στύβουμε μέσα ένα λεμόνι, δύο κουταλιές ξινό, μια κουταλιά ζάχαρη, 140γρ. αλάτι χοντρό και ρίχνουμε κ ένα ποτήρι ηλιέλαιο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε το ζωμό αυτό στις μελιτζάνες. Το βάζουμε στο ψυγείο και σε 10 μέρες είναι έτοιμο!

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.