Τυρομακαρονάδα με ροκφόρ .: Απόκριες .: Ματιά
 

Τυρομακαρονάδα με ροκφόρ

Αν σας αρέσει το ροκφόρ και είστε και μακαρονάς, έχουμε την ιδανική συνταγή για τα γούστα σας. Φτιάξτε την, απολαύστε την και καλή σας όρεξη.

Γράφει: Matia Gr
Τυρομακαρονάδα με ροκφόρ
Υλικά:

1/2 κιλό μακαρόνια πένες ή μακαρονάκι κοφτό
70γρ. βιτάμ
2 1/2 κούπες τριμμένο ρεγκάτο
1/2 κούπα ροκφόρ ή Blue Cheese
6 κουταλιές αλεύρι
1 λίτρο γάλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα σουρώνουμε. Σε μια γαλατιέρα ζεσταίνουμε το γάλα και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Αν σβολιάσει χρησιμοποιούμε το μπαστούνι κοπής κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Όταν πήξει η κρέμα βγάλτε τη κατσαρόλα απ’ το μάτι και ρίξτε τις 2 κούπες τριμμένο ρεγκάτο και το ροκφόρ ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα τυριών σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο ρεγκάτο και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.