Βελούδινες τρούφες σοκολάτας, της Πέγκυ .: Γλυκά .: Ματιά
 

Βελούδινες τρούφες σοκολάτας, της Πέγκυ

Υλικά: 50γρ. βούτυρο 300γρ. κρέμα γάλακτος 450γρ. κουβερτούρα Κακάο 50ml. κονιάκ ή μπράντι Εκτέλεση: Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μετά βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος για 4 […]

Γράφει: Matia Gr
Βελούδινες τρούφες σοκολάτας, της Πέγκυ
Υλικά:

50γρ. βούτυρο
300γρ. κρέμα γάλακτος
450γρ. κουβερτούρα
Κακάο
50ml. κονιάκ ή μπράντι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μετά βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος για 4 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ βάζουμε το μίγμα και ανακατεύουμε. Ύστερα βάζουμε το κονιάκ και ξαναανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου μέχρι να σφίξει για να μπορέσουμε να το πλάσουμε. Αφού το βγάλουμε σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο και πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο κακάο. Μόλις τελειώσουμε βάζουμε σε μια πιατέλα λαδόκολλα και τα σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Πέγκυ Δρίτσα και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.