Ξύδι με άρωμα φράουλας και βασιλικού .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ξύδι με άρωμα φράουλας και βασιλικού

Ένα υπέροχο αρωματικό ξύδι, που θα ανεβάσει σε άλλο επίπεδο τις σαλάτες σας!

Γράφει: Matia Gr
Ξύδι με άρωμα φράουλας και βασιλικού
Υλικά:

2 κούπες φράουλες
2 κούπες ξύδι από λευκό κρασί
1/2 κούπα φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Τις πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Με ένα κουτάλι πιέζουμε τα φύλλα βασιλικού στα τοιχώματα της κούπας να βγάλουν τα αρώματά τους. Βάζουμε τις φράουλες, τα φύλλα βασιλικού, το ξύσμα λεμονιού και το ξύδι σε γυάλινο βάζο, κλείνουμε και αναδεύουμε καλά.
Αφήνουμε το ξύδι μας σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για τρεις ημέρες αναδεύοντας καλά μία φορά κάθε ημέρα. Σουρώνουμε το αρωματικό ξύδι μας με σουρωτήρι και τετραπλό τουλπάνι ή με φίλτρο καφέ μιας χρήσης. Δεν πιέζουμε το μείγμα αλλά το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Βάζουμε το ξύδι σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να χλιάνει (ή έχουμε έτοιμα ζεστά τα βάζα μας) και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα. Φυλάσσουμε το σπιτικό αρωματικό ξύδι που φτιάξαμε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.