Έξτρα σοκολατένιο κέικ με κολοκυθάκια .: Γλυκά .: Ματιά
 

Έξτρα σοκολατένιο κέικ με κολοκυθάκια

Η έκπληξη του φετινού καλοκαιριού είναι αυτή η συνταγή! Έξτρα σοκολατένιο κέικ με κολοκυθάκια!!! Δοκιμάστε την και θα γίνει το must ΚΑΘΕ καλοκαιριού!

Γράφει: Matia Gr
Έξτρα σοκολατένιο κέικ με κολοκυθάκια

Έξτρα σοκολατένιο κέικ με κολοκυθάκια

Υλικά:

2 κούπες τριμμένα κολοκυθάκια
1 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1/2 κούπα κακάο χωρίς ζάχαρη
2 1/2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
2 βανίλιες
1 κούπα λάδι
1 πρέζα αλάτι
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τους ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τα πιέζουμε με τα χέρια μας και στη συνέχεια μετράμε δύο κούπες από αυτά.
Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το λάδι χτυπώντας πάρα πολύ καλά.
Ανακατεύουμε το μείγμα των αυγών με το μείγμα του αλευριού αρκετά αλλά όχι πολύ, τόσο ώστε να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά τα κολοκυθάκια και τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ελαφρά βουτυρωμένες και αλευρωμένες μακρόστενες φόρμες του κέικ ή σε μια στρογγυλή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου και δοκιμάζουμε με ξύλινη φουρκέτα αν έχει γίνει. Βγάζουμε το έξτρα σοκολατένιο κέικ από το φούρνο αλλά το αφήνουμε μέσα στη φόρμα του για μισή ώρα μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φόρμα, το σερβίρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.