Πάστα Φλώρα

Last modified date

Πάστα Φλώρα

Υλικά:

3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού βιτάμ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι κοφτό μπεϊκιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 1/2 – 2 φλιτζάνια μαρμελάδα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεϊκιν, ρίχνουμε το βιτάμ λιωμένο, τον κρόκο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ και τα ζυμώνουμε. Τη ζύμη τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι το στρώνουμε σε ταψάκι. Από το δεύτερο κομμάτι της ζύμης κόβουμε ένα κομμάτι το πλάθουμε κορδόνι και το τοποθετούμε γύρω γύρω στο ταψί. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα στο ταψί και με τη ζύμη που έμεινε πλάθουμε λεπτά κορδόνια και τα τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα έτσι ώστε να σχηματίζουν μικρά τετράγωνα ή σταυροειδή. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά και την κόβουμε όταν κρυώσει τελείως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment