Κρέπες, της Βίκυς

Last modified date

Κρέπες,

Κρέπες, της Βίκυς

Υλικά:

1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 αβγά
1 φλυτζάνι γάλα
3 κουταλιές βούτυρο becel
2 σταγόνες κονιάκ
1 κουβερτούρα ΝΕSTLE για γλυκά
Μπισκότο τριμμένο
BAILEYS (γλυκό λικέρ)

Εκτέλεση:

Όρεξη για γλυκάκι; Πάντα… εύκολα και γρήγορα… πάμε να φτιάξουμε εύκολες κρεπούλες.
Λοιπόν ξεκινάμε να φτιάξουμε το κουρκούτι (το λεπτό ζυμάρι δηλαδή) για τις κρέπες. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα χτυπητήρι ή με 2πιρούνια (το ένα μέσα στο άλλο). Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε. Μετά βάζουμε το βούτυρο (εννοείται το έχουμε λιώσει) και τις 2 σταγόνες κονιάκ και πάλι ανακατεύουμε. Τελειώσαμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Συνεχίζουμε με τη γέμιση. Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί (δηλαδή ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό, πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να γίνει χλιαρό) και μέσα ένα μπρίκι που να μπορεί να χωρέσει την κουβερτούρα μας). Προσοχή το μάτι θα είναι σε χαμηλή φωτιά να μην καεί η σοκολάτα μας, ίσα ίσα που θα λιώσει μόνη της σιγά σιγά. Αυτό ήταν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι τύπου Tefal παίρνουμε με μια κουτάλα μετρίου μεγέθους από το μείγμα μας (το βγάζουμε εκείνη την ώρα από το ψυγείο) και σε χαμηλή φωτιά πια (αφού έχει ζεσταθεί καλά το τηγάνι ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) ρίχνουμε μέχρι να γίνει η κρέπα μας. Γεμίζουμε με σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο και σταγόνες BAILEYS.
Καλή γλυκοεπιτυχία…

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καμπέρου Βίκυ και την ευχαριστούμε πολύ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment