Βασική ζύμη για λεπτά μπισκότα με κουπ πατ

Βασική ζύμη για λεπτά μπισκότα με κουπ πατ

Βασική ζύμη για λεπτά μπισκότα με κουπ πατ

Αυτή η ζύμη δίνει άριστα μπισκότα που κόβονται τέλεια και είναι κατάλληλα και για να τα γλασάρουμε. Εάν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εσάνς. Με εσάνς αμυγδάλου γίνονται ακαταμάχητα! Τα μπισκότα μας είναι μαλακά όταν βγαίνουν από τον φούρνο και καθώς κρυώνουν σκληραίνουν. Μπορούμε εάν θέλουμε να τα ψήσουμε για λίγο ακόμη ώστε να πάρουν χρώμα οι άκρες τους. Αυτή η ζύμη ΔΕΝ είναι κατάλληλη για να την ψύξουμε ή καταψύξουμε.

Υλικά:

3 κούπες αλεύρι
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν τουλάχιστον για τρία λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό με τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας. Σε ένα άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αυτό του αλευριού στο μείγμα των αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα. Η ζύμη μας θα γίνεται όλο και πιο σκληρή οπότε αν το μίξερ μας δεν μπορεί να την χτυπήσει το σταματάμε και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια βρέχοντας τα χέρια μας όποτε χρειάζεται.
Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου μισού πόντου και κόβουμε με κουπ πατ τα σχέδια που επιθυμούμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για δέκα λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν μέσα στο ταψί πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα. Στη συνέχεια μπορούμε να τα γλασάρουμε ή απλά να τα απολαύσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment