Ματιά

Σαλάτα Σίζαρ – Ceasar salad

Μια δροσερή σαλάτα με υπέροχη γεύση. Φτιάξτε εύκολα Σίζαρ σάλαντ (Ceasar salad) και χαρείτε ένα ελαφρύ πιάτο ιδανικό για όλες τις εποχές!

Σαλάτα Σίζαρ – Ceasar salad

Υλικά:

Μαρούλι, σαλάτα, ή iceberg
1-2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 φέτες ψωμί του τοστ
Ελαιόλαδο
Υλικά για τη σάλτσα Σίζαρ
6 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά γάλα
1 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μία ώρα πριν αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά για την σάλτσα Σίζαρ και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο.
Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κυβάκια και το τηγανίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για δύο περίπου λεπτά γυρίζοντας το συνέχεια να ψηθεί από όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε τα κρουτόν από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές λωρίδες και το μαγειρεύουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Κόβουμε το μαρούλι, ή το λαχανικό που επιλέξαμε και το βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα κρουτόν και τέλος την σως (σάλτσα) Σίζαρ που φτιάξαμε. Η σαλάτα Σίζαρ είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα