Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

Last modified date

Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

Φτιάξτε το δικό σας τουρσί με πιπεριές Φλωρίνης και απολαύστε την ιδιαίτερη γεύση τους όλο τον χρόνο.

Υλικά:

5 κιλά κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 κούπες λευκό ξύδι
1 κούπα χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές μας και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο έτσι ώστε να απέχει 10-15 εκατοστά από την αντίσταση. Με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω στη φλούδα τους λίγο ελαιόλαδο. Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 220+ βαθμούς. Όταν σε όλες μας τις πιπεριές μαυρίσει η φλούδα τους τις βάζουμε σε ένα τάπερ και το σκεπάζουμε καλά. Οι υδρατμοί θα μας βοηθήσουν να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα, αργότερα. Όταν κρυώσουν αρκετά αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα τους, τις κόβουμε στη μέση και πετάμε τα σπόρια και τα κοτσάνια τους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, μία κούπα ελαιόλαδο, το σκόρδο κομμένο σε φετούλες και το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε και μοιράζουμε τις πιπεριές και το μείγμα λαδιού που βράσαμε σε όλα τα βάζα φροντίζοντας να υπάρχουν ροδέλες σκόρδου σε όλα τα βάζα. Κλείνουμε τα βάζα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε στο ψυγείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment