Πως φτιάχνουμε στραγγιστό γιαούρτι

Πως φτιάχνουμε στραγγιστό γιαούρτι

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικό στραγγιστό γιαούρτι και καταπλήξτε τα πλήθη με την νοικοκυροσύνη και τις γνώσεις σας!

Υλικά:

1 λίτρο γάλα
2 κουταλάκια γιαούρτι που δεν περιέχει συντηρητικά, χρώμα, ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Ακολουθούμε την διαδικασία για να φτιάξουμε σπιτικό γιαούρτι όπως περιγράφεται εδώ!
Κατόπιν, βάζουμε ένα σουρωτήρι (σινουά ή κάποιο που να χωράει την ποσότητα του γιαουρτιού μας) να στέκεται πάνω στα χείλη ενός δοχείου έτσι ώστε να είναι κατά πολύ ψηλότερα από τον πάτο του. Πάνω στο σουρωτήρι βάζουμε ειδικό ύφασμα (τουλπάνι) ή γάζα σε κάμποσες στρώσεις. Βάζουμε προσεκτικά το γιαούρτι πάνω στο ύφασμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να βγάλει τα υγρά του για τρεις ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα το στραγγιστό γιαούρτι μας είναι έτοιμο για κατανάλωση. Εάν θέλουμε να γίνει πιο ευπαρουσίαστο μπορούμε να το ανακατέψουμε με έναν αυγοδάρτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment