Κινέζικα αμυγδαλωτά, της Παρασκευής

Κινέζικα αμυγδαλωτά, της Παρασκευής

Φτιάξτε νόστιμα κινέζικα αμυγδαλωτά με την συνταγή που μας έστειλε η μαμά Παρασκευή. Είναι εύκολα και πολύ πολύ γευστικά!

Υλικά:

2 1/2 ποτήρια αλεύρι
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3/4 ποτηριού βούτυρο
Αμύγδαλα
Υλικά για την επικάλυψη:
1 αυγό
1 1/2 κουτ. γλυκού εσάνς αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού νερό

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε τα υλικά μας (εκτός από αυτά για την επικάλυψη και τα αμύγδαλα) και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Σε κάθε μπαλάκι μπήγουμε ένα αμύγδαλο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και αλείφουμε το κάθε αμυγδαλωτό μας. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για λιγότερο από μισή ώρα.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment