Ταλιατέλες πάλια ε φιένο Tagliatelle Paglia e fieno

Last modified date

, Tagliatelle

Ταλιατέλες πάλια ε φιένο Tagliatelle Paglia e fieno

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες. Φτιάξτε την συνταγή που σας προτείνουμε για Ταλιατέλες πάλια ε φιένο (Tagliatelles Paglia e fieno) και ταξιδέψτε τους στην ιταλική κουζίνα. Προσοχή όμως! Μετά από αυτό το φαγητό δεν θα “ξεκολλάνε” από δίπλα σας

Υλικά:

1/2 κιλό ταλιατέλες πράσινες ή άσπρες
200 γραμμάρια ζαμπόν
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια παρμεζάνα
2 – 3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
100 γραμμάρια αρακά βρασμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις ταλιατέλες τόσο ώστε να γίνουν al dente (να κρατάνε λίγο). Όσο βράζουν οι ταλιατέλες, εμείς θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον βρασμένο αρακά, λίγο μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε προσεκτικά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και την μισή παρμεζάνα. Όταν δέσει η σάλτσα μας την κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τις στραγγισμένες ταλιατέλες. Από πάνω πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Σχετικά άρθρα