Ματιά

Πράσινες ψητές ντομάτες

Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για πράσινες ψητές ντομάτες! Θα σας αρέσουν, θα τις αγαπήσετε, θα τις αξιοποιήσετε και θα σας συνοδέψουν στα καλοκαιρινά σας μεζεδάκια. Δοκιμάστε τις!

Γράφει: Matia Gr
Πράσινες ψητές ντομάτες

Υλικά:

6 – 8 πράσινες ντομάτες
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1/2 κούπα κοπανισμένα κορν νατς ή κορν φλέικς
3 αυγά
1-2 κουταλάκια καυτερή κόκκινη σάλτσα
2 κουταλάκια Μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας μας ή Old Bay Seassoning
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστού. Χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο αλατοπίπερο και καυτερή σάλτσα σε ένα μπωλ και σε ένα άλλο αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με τα κορν νατς και το μείγμα μπαχαρικών. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί. Βουτάμε κάθε ροδέλα πράσινης ντομάτας στο αυγό και στη συνέχεια στην τριμμένη φρυγανιά και την τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο στους 180 φούρνο γυρίζοντας τις ντομάτες μας προσεκτικά μια φορά. Τις σερβίρουμε με ρανς ντρέσινγκ ή με σως γιαουρτιού ή όποια δροσερή και πικάντικη λευκή σάλτσα μας αρέσει, είναι εξίσου υπέροχες!

Σχετικά άρθρα