Ματιά

Λεπτές και φίνες τηγανίτες – κρέπες

Αυτές οι τηγανίτες-κρέπες γίνονται πολύ εύκολα, είναι γευστικές και μπορούν να συνοδευτούν με μαρμελάδα, μέλι, φουντουκόκρεμα κτλ ή να συνοδέψουν γιαούρτι, φρούτα, ξηρούς καρπούς αλλά και να γεμίσουν με υλικά της αρεσκείας μας!

Λεπτές και φίνες τηγανίτες – κρέπες

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι
2 κούπες γάλα
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
Λάδι (ελάχιστο)

Εκτέλεση:

Σε μπλέντερ δουλεύουμε για ένα λεπτό το γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μείγμα στο τηγανάκι (τόσο όσο μεγάλη θέλουμε να γίνει η τηγανίτα) και ψήνουμε για δύο λεπτά. Γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα ένα λεπτό να πάρει χρώμα και από την άλλη.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διάφορα γλυκά