Κοτόπουλο κρασάτο ελαφρύ .: Διαίτης .: Ματιά
 

Κοτόπουλο κρασάτο ελαφρύ

Μια ελαφριά συνταγή για νόστιμο κοτόπουλο κρασάτο που, μόλις την δοκιμάσουν, θα την λατρέψουν και όσοι δεν κάνουν δίαιτα!

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο κρασάτο ελαφρύ
Υλικά:

3/4 κιλού κοτόπουλο
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά
2 καρότα
3 κουταλιές αλεύρι
1 φλυτζάνι κρασί κόκκινο
Θυμάρι, δάφνη, σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το κρασί, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα καρότα σε φέτες, και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη ημέρα βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και εκεί σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χορταρικά, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το ζουμί της μαρινάδας, μετριάζουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει. Λίγο πριν γίνει το φαγητό μας προσθέτουμε και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.