Αλμυρά κέικ με κολοκυθάκια και φέτα, της Έφης

Last modified date

Αλμυρά κέικ με κολοκυθάκια και φέτα, της Έφης

Λαχταριστά αλμυρά κέικ με γεύση από κολοκύθι και φέτα. Ιδανικά είτε για κολατσιό, είτε για ορεκτικό.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι Φαριν Απ
3 κολοκυθάκια τριμμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
350 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
180 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος λιωμένο
7 αυγά
300ml γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε σε μια λεκάνη τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα πασπαλίζετε με αλάτι. Τα τρίβετε να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε κατόπιν το αλεύρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε τη φέτα, το γάλα, το κασέρι, το πιπέρι και τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος. Τέλος ρίχνετε τα 2/3 από το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά. Τοποθετείτε το μίγμα σε 2 φόρμες καλά βουτυρωμένες με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε τα κέικ για 40 -50 λεπτά να ψηθούν μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Έφη Θυμιάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment