Γαύρος μαρινάτος με φρέσκο κρεμμυδάκι

Last modified date

Γαύρος μαρινάτος με φρέσκο κρεμμυδάκι

Μαρινάρετε γαύρο σε ξύδι και αφήστε τον μετά να σταθεί με φρέσκο κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο! Γίνεται εκπληκτικός!

Υλικά:

1 κιλό γαύρο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μπουκάλι ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε από τα ψάρια μας, το κεφάλι και τα εντόσθια. Κατόπιν βγάζουμε και την ραχοκοκαλιά τους ανοίγοντας τα στα δύο με προσοχή. Διαλύουμε την ζάχαρη στο ξύδι. Σε ένα ταψί στρώνουμε τους γαύρους και τους περιχύνουμε με το μείγμα του ξυδιού. Τους αφήνουμε να μαριναριστούν για έξι ώρες. Κατόπιν τους βάζουμε σε ένα μπωλ, τους αλατίζουμε και τους προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ανάμεσα στις στρώσεις τους! Δεν παραλείπουμε στο τέλος να τους σκεπάσουμε με αγνό ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment