Ματιά

Συκωταριά ριγανάτη

Η ριγανάτη συκωταριά είναι πολύ καλός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασάκι ή την μπυρίτσα σας. Ετοιμάστε την με την συνταγή που σας προτείνουμε και… στην υγειά σας!

Συκωταριά ριγανάτη

Υλικά:

1 συκωταριά κατσικίσια ή αρνίσια
1 κρασοπότηρο κρασί
4-6 κουταλιές χυμό λεμονιού
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά την συκωταριά μας και με ένα ψαλίδι κουζίνας την κόβουμε σε στενόμακρα κομμάτια (μπουκίτσες). Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά τη συκωταριά. Μόλις μαγειρευτεί τη σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα της.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεατικά

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;