Ψητά καλαμάρια με σπαράγγια

Last modified date

Ψητά καλαμάρια με σπαράγγια

Η συνταγή αυτή είναι ένας πεντανόστιμος νηστίσιμος μεζές που μπορεί να συνοδεύσει το ουζάκι μας συνδυάζοντας δύο υπέροχες ξεχωριστές γεύσεις.

Υλικά:

1 κιλό καλαμαράκια φιλέτο κατεψυγμένα
1 πακέτο σπαράγγια πράσινα
2 κουταλιές μουστάρδα
2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια μας και τα πλένουμε καλά. Τα σπαράγγια τα ετοιμάζουμε όπως αναφέρουμε στην τεχνική: πως καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Σε ένα σέικερ χτυπάμε τον χυμό των δύο λεμονιών, τη μουστάρδα, 4 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα καλαμάρια και τα σπαράγγια και τα αλείφουμε παντού με το μείγμα του λαδολέμονου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment