Μπρόκολο – κεφτεδάκια με μπέικον

Μπρόκολο – κεφτεδάκια με μπέικον

Μπρόκολο – κεφτεδάκια με μπέικον

Υπέροχα μεζεδάκια που σερβίρονται σαν ορεκτικά και συνοδεύουν άριστα το ποτό μας, κρέας, ρύζι, ζυμαρικά ή σάντουιτς!

Υλικά:

2 κούπες μπουκετάκια μπρόκολου
2 αυγά
1 κούπα τριμμένο πικάντικο κεφαλοτύρι
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
6 κουταλιές ξεροψημένο ψιλοκομμένο μπέικον
4 κουταλιές ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα ή κρεμμύδι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών κέιτζουν cajun ή καζούν κρεόλ
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψήνουμε στον ατμό το μπρόκολο και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, το τυρί, το μείγμα μπαχαρικών και το δουλεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα μας σε μπωλ και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τον μαϊντανό και τα ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ακόμη, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και το λαδώνουμε ελαφρά. Πλάθουμε κεφτεδάκια με το μείγμα μας και τα αραδιάζουμε πάνω στο χαρτί. Με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω και γύρω τους λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για λίγο παραπάνω από μισή ώρα μέχρι να πάρουν ελαφρά χρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment