Ρολάκια σολομού .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Ρολάκια σολομού

Γκουρμέ, νόστιμα και λαχταριστά τα ρολάκια σολομού θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση. Και μην ξεχνάμε… ο σολομός είναι τίγκα σε Ω3 λιπαρά!

Γράφει: Matia Gr
Ρολάκια σολομού
Υλικά:

100γρ. καπνιστό σολομό σε λεπτές φέτες
3 φύλλα τορτίγια
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τον άνηθο. Απλώνουμε μια κουταλιά από το μείγμα μας πάνω σε κάθε φύλλο τορτίγιας. Στρώνουμε λεπτές φέτες σολομού από πάνω αφήνοντας περιθώριο δύο περίπου πόντους από την μία πλευρά. Τυλίγουμε ρολάροντας (σαν να τυλίγουμε χαλί) προς την πλευρά που έχει το κενό. Τυλίγουμε κάθε ρολό ξεχωριστά σφιχτά με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν για δύο τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε κόβουμε τις άκρες της τορτίγιας και κόβουμε σε ισόπαχα κομμάτια κάθε ρολό σε έξι φέτες. Σερβίρουμε αμέσως.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.