Σάλτσα Μαδέρα

Last modified date

Σάλτσα Μαδέρα

Σάλτσα Μαδέρα

Μια ξεχωριστά γευστική σάλτσα ιδανική για να συνοδεύσετε τα κρεατικά στο σύντομο ταξίδι τους ως το στομαχάκι σας! 🙂

Υλικά:

1 φλυτζάνι κρασί Μαδέρα
1 κρεμμύδι ξερό
1/3 φλυτζανιού αλεύρι
50γρ. βούτυρο
1 κύβο νοστιμιάς βοδινού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 3 φλυτζάνια νερό και όταν ζεσταθεί διαλύουμε σε αυτό τον κύβο βοδινού και το αφήνουμε να βράσει. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το αλεύρι. Κατόπιν ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα Μαδέρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment