Σάλτσα μαρινάρα

Σάλτσα μαρινάρα

Σάλτσα μαρινάρα

Είναι μια σάλτσα πολύ νόστιμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στα μακαρόνια όσο και στην πίτσα, τόσο στα καναπεδάκια όσο και στα κεφτεδάκια! Μια σάλτσα που θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση της και θα σας κερδίσει με την απλότητά της. Είναι ιδιαίτερα εύκολη στην παρασκευή της, και μπορείτε να την φτιάχνετε συγχρόνως με κάποιο άλλο φαγητό. Ο χρόνος προετοιμασίας της είναι σχεδόν μηδενικός και το μόνο που χρειάζεται είναι που και που την προσοχή σας και χρόνο μαγειρέματος. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε σύμφωνα με τα προσωπικά σας γευστικά γούστα σε μπαχαρικά π.χ. κανέλα, μπαχάρι κτλ. όσο και στα λαχανικά π.χ. καρότα, ελιές κτλ. Δοκιμάστε την και θα σας καταπλήξει!

Υλικά:

800γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες ή κονσέρβα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι ρίγανη
Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες με το ζουμί τους, το κρεμμύδι κομμένο στα δύο, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες ή έχοντας βγάλει το φύτρο, τη ρίγανη, το μπούκοβο και το ελαιόλαδο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Περίπου στο τέταρτο που έχουν μαλακώσει οι ντομάτες με μια ξύλινη κουτάλα τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια και συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα ακόμη (για περισσότερο αν έχουμε χρησιμοποιήσει φρέσκες ντομάτες) χαμηλώνοντας τη φωτιά και ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να φύγει το ζουμί και να μείνει μόνο το λάδι. Τότε κατεβάζουμε τη σάλτσα μαρινάρα από τη φωτιά και πετάμε το κρεμμύδι. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου στα τοιχώματα της κατσαρόλας μας και το ανακατεύουμε μέσα στη σάλτσα. Αν κάποια κομμάτια κρεμμυδιού έχουν παραμείνει στην κατσαρόλα τα πολτοποιούμε και αυτά και τα ανακατεύουμε στη σάλτσα. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα μας και προσθέτουμε εάν χρειάζεται λίγο αλάτι. Αν θέλουμε η σάλτσα μας να χρησιμοποιηθεί σαν βάση σάλτσας για πίτσα τότε για να είναι πιο λεία την περνάμε από το μούλτι. Αν θέλουμε να την καταψύξουμε κρατά για 6 περίπου μήνες, ενώ στο ψυγείο σκεπασμένη με λίγο ελαιόλαδο διατηρείται για περίπου 5 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment