Ματιά

Κόκορας κρασάτος, της Βίκυς

Υλικά: 60γρ. βούτυρο becel 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 150 – 200γρ. μπέικον 8 – 10 μικρά κρεμμυδάκια 2 πακέτα μανιτάρια λαζαρίνα 1 μικρός κόκορας 2 – 3 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά της σούπας […]

Γράφει: Matia Gr
Κόκορας κρασάτος, της Βίκυς
Υλικά:

60γρ. βούτυρο becel
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 – 200γρ. μπέικον
8 – 10 μικρά κρεμμυδάκια
2 πακέτα μανιτάρια λαζαρίνα
1 μικρός κόκορας
2 – 3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
3/4 του λίτρου κόκκινο γλυκό κρασί
Λίγη δάφνη
Αλάτι, πιπέρι γλυκό κόκκινο καγιέν

Εκτέλεση:

Πάμε να μαγειρέψουμε, είναι πολύ εύκολη συνταγή.
Βάζουμε το βούτυρο με το λαδάκι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και σωτάρουμε το μπέικον μας μαζί με τα κρεμμυδάκια μας και τα μανιτάρια. Μετά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και σωτάρουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα. Ρίχνουμε το σκορδάκι μας και προσθέτουμε σιγά σιγά πάλι το μπέικον, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και αμέσως μετά ρίχνουμε το αλεύρι μας. Σβήνουμε με το κρασάκι μας και ρίχνουμε το αλατοπίπερο και την δάφνη μας και το αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να γίνει τρυφερό (όχι σε δυνατή φωτιά).
Σας το προτείνω με μακαρόνια ή με χυλοπίτες.
Καλή επιτυχία…

Την συνταγή αυτή από τα Καλάβρυτα, μας έστειλε η Καμπέρου Βίκυ, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα