Ματιά

Πέστο βασιλικού με παρμεζάνα και κουκουνάρι

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πέστο που μπορεί να έχει χίλιες δυό εφαρμογές στα φαγητά σας. Η γεύση του; Φίνα και αξεπέραστη!

Γράφει: Matia Gr
Πέστο βασιλικού με παρμεζάνα και κουκουνάρι

Πέστο βασιλικού με παρμεζάνα και κουκουνάρι

Υλικά:

2 κούπες καλά γεμάτες με φύλλα βασιλικού
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κουκουνάρι
3/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα φύλλα βασιλικού και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τον βασιλικό και τις σκελίδες του σκόρδου καθαρισμένες από φλούδα και φύτρο. Όταν κοπούν προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο. Δουλεύουμε καλά το μείγμα μας ώστε να αποκτήσει την υφή που θέλουμε. Το πέστο βασιλικού με παρμεζάνα και κουκουνάρι είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε σε μακαρονάδες, κρέας ή και σαν ορεκτικό πάνω σε φρεσκοψημένο ψωμί ή μπαγκέτα.
Μπορούμε να διατηρήσουμε σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο μας και να το καταναλώσουμε εντός της εβδομάδας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα