Ματιά

Σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά: 2 πορτοκάλια 2 κουταλιές ζάχαρη 2 κουταλιές ρούμι 1/2 λεμόνι 1 κουταλάκι κορν φλάουρ Εκτέλεση: Παίρνουμε το ξύσμα από μισό πορτοκάλι και από μισό λεμόνι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη […]

Γράφει: Matia Gr
Σάλτσα πορτοκαλιού
Υλικά:

2 πορτοκάλια
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές ρούμι
1/2 λεμόνι
1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το ξύσμα από μισό πορτοκάλι και από μισό λεμόνι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ρούμι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και βράζουμε για ένα πεντάλεπτο σε χαμηλή φωτιά. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι απ’ την φωτιά και διαλύουμε σε ελάχιστο νερό το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στη σάλτσα πορτοκαλιού, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πριν την χρησιμοποιήσουμε περιμένουμε να κρυώσει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκές κρέπες, σε κρέμες και σε τάρτες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα