Ματιά

Ιταλικό μείγμα μυρωδικών

Ένα καθαρά μεσογειακό μείγμα μυρωδικών που χρησιμοποιείται συχνότατα στην ιταλική κουζίνα. Ιταλικό μείγμα μυρωδικών λοιπόν για πίτσες, σάλτσες, σούπες και σνακ!

Γράφει: Matia Gr
Ιταλικό μείγμα μυρωδικών
Υλικά:

2 κουταλιές βασιλικό αποξηραμένο
2 κουταλιές ρίγανη αποξηραμένη
2 κουταλιές μαϊντανό αποξηραμένο
1 κουταλιά μαντζουράνα αποξηραμένη
1 κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
1/2 κουταλάκι θυμάρι αποξηραμένο
1 πρέζα δεντρολίβανο αποξηραμένο
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε όλα μας τα υλικά μαζί και τα φυλάσσουμε σε βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Ανάλογα με την συνταγή μας χρησιμοποιούμε το μείγμα είτε όπως είναι, είτε το τρίβουμε πάνω από το φαγητό μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα