Ματιά

Μανιταροκεφτέδες μοναστηριακοί, από τον Γέροντα Παρθένιο

Μανιταροκεφτέδες μοναστηριακοί, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Μανιταροκεφτέδες μοναστηριακοί, από τον Γέροντα Παρθένιο
Μανιταροκεφτέδες μοναστηριακοί από τον Γέροντα ΠαρθένιοΜανιταροκεφτέδες μοναστηριακοί από τον Γέροντα Παρθένιο

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

500γρ. μανιτάρια
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
5 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Περνάμε από τρίφτη τα κρεμμύδια και το σκόρδο μας. Κόβουμε σε μικρό καρέ τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό μας. Τα βάζουμε όλα σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε με δύο κουτάλια τους κεφτέδες μας και τους ρίχνουμε στο καμένο λάδι. Τηγανίζουμε καλά και όταν είναι έτοιμοι τους βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Νόστιμοι, νηστίσιμοι, υγιεινοί και πολύ γρήγοροι στην παρασκευή τους!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα