Ματιά

Ρεβανί, της Λιλίκας

Αύριο στο χωριό μας θα γίνει του… ρεβανιού!!! Όλες οι κουζίνες θα ανάψουν και θα καμώσουν γλυκό για τα θυρανοίξια του Αγιαντρέα μας!!! Μεγάλη μέρα… 6 χρόνια υπομονής! Τα κουπάκια τα μοίρασε η προεδρίνα μας, τα υλικά σίγουρα όλες τα έχετε αγορασμένα, άγχος έχετε όλες αν θα πετύχει το γλυκό ή όχι γι’ αυτό σας δίνω συνταγή αστέρι για 100% επιτυχία!!! Σε γεύση είναι ίδιο με αυτό το πολυπόθητο της Βέροιας. Νόστιμο και μυρωδάτο.

Γράφει: Λιλίκα
Ρεβανί, της Λιλίκας
Υλικά:

6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα κατσικίσιο
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
1 σακούλι σιμιγδάλι ψιλό (500γρ)
Υλικά για το σιρόπι:
5 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
Το χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τη βανίλια, το ξύσμα, το μπέικιν και το σιμιγδάλι. Γίνεται ένας ωραίος ρευστός χυλός. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί 30αρι και ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο κουνώντας ελαφρά για να σταθεί το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 40′. Μόλις βγει το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε.
Βάζουμε το σιρόπι να γίνει. Θέλουμε 4′ βρασμού. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Αρχίζουμε να σιροπιάζουμε το γλυκό μας πολύ αργά να μην το τρυπήσουμε.
Καλή επιτυχία κούκλες μου!!!

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα